Greenbox stúdió egy laikus szemével?

Miután évekig volt szerencsém modellkedni egészen közelről megismertem a fotóstúdiók és divatbemutatók világát. Egy- egy reklám film kidolgozása alatt mi is sokat dolgoztunk különböző  hátterekkel,, eltérő szituációkkal, de mind közül messze magasan a legnehezebb a greenboxal való munka volt. Ugyanis számomra akkor még kezdőként rendkívül nehéz volt attól elvonatkoztatni, hogy valójában csak egy kifeszített zöld vászon helyezkedik el mögöttem, miközben nekem el kell játszanom valami teljesen mást, valami egészen  szuper idillit, és azok akik majd látják a végeredményt ténylegesen úgy fogják látni, mintha az adott képen azon a mögém vetített térben és időben lennék, közben pedig csupán egy zöld vászon volt kifeszítve mögöttem.

De hogy pontosan mi is a greenbox stúdió?

Úgy érzem, hogy a legjobban egészen elvontan tudnám megfogalmazni. A greenbox maga a tökéletes illúzió. A virtuális valóság előszobája. Ugyanis az adott zöld hátteret,  számítógépes megoldásokkal pillanatok alatt képes eltüntetni és a helyébe valami egészen újat létrehozni. Magát az eltüntetett hátteret képes akár mozgóképpel is kicserélni. Én speciel még régebben dolgoztam olyan reklám filmben ahol bár én magam csak egy zöld háttér előtt sétáltam, mégis alig hittem a szememnek amikor a videón már New York forgalmas utcáin járkálok. Az összhatást egyébként egy nagyon profi és specifikus megoldással tudják elérni. Ugyanis a fő eseményt és a hátteret összemontírozzák, így az összhatásképpen megkapunk egy teljesen valósághű felvételt, sőt akár élő adást is. Mindezt úgy, hogy laikusként egyszerűen nem tudjuk megállapítani, hogy az illető valóban ott van, vagy a háttér mindössze egy virtuális valóság szüleménye.

A Greenbox stúdió szolgáltatásai

Ahogy elnéztem a weblapjukat igen professzionális és széles körű szolgáltatást nyújt azoknak, akik érdeklődnek az ilyesfajta technikák iránt. Elsősorban lehetőség van stúdió bérlésre, amely nem csupán magát a helység bérlését foglalja magába, hanem ezzel együtt a hozzá tartozó világítás technikát, illetve ha arra van igény további technológiát is igénybe lehet venni megegyezés szerint. Továbbá még szintén ehhez tartozik a studiomenedzser-technikus helyszíni közreműködése is a felvétel egész ideje alatt, ami véleményem szerint jelentős segítséget tud nyújtani.

Egyébiránt lehetőség van jelmez, szereplők, kellékek, styling, és hasonlók igénybe vételére is, de a bővebb információk érdekében ajánlom figyelembe a https://www.g3studio.hu/greenbox-studio/ weboldalát, ahol az érdeklődők rendkívül részletes tájékoztatást kaphatnak, illetve ajánlat kérésre is akad lehetőségük

Lehetőségek a greenbox stúdióban

A Greenbox stúdió szinte minden lehetőségre nyitott. Az, hogy te ebből a végtelen perspektívából mit valósítasz meg, már csak rajtad múlik. Ugyanis a kreatív megoldások paradicsoma ez stúdió, ahol a határ a csillagos ég. Alternatívát szinte minden esetre találunk. Ha a videofelvételek kategóriáján belül gondolkozunk akkor akár készíthetünk reklámfilmet, referenciafilmet, dokumentum filmet vagy ha esetleg úgy gondoljuk akár cégbemutató videót is.

A további alternatívák közé tartozik egy szerintem nagyon izgalmas perspektíva, az élő adás illetve közvetítés lehetősége. Itt lehetőség nyílik virtuális oktatásra, konzultációra, kerekasztal beszélgetésre, tanácsadásra stb. Én speciel talán ebben a megoldásban látom a legtöbbet kimaximalizálható lehetőséget, de ez nyilván egyéni szemlélet mód. Továbbá sima portfólió fotózást, illetve tematikus fotózásokat is lehet kivitelezni, mint például esküvői/jegyes/családi fotózást. Illetve a legutolsó lehetőség, amire szerintem kicsit kevesebb az igény a különböző digitális díszlet fotózások. 

 Mindent összevetve amennyire furcsa és kissé ijesztő az a tény, hogy ennyire profin képesek vagyunk felépíteni egy virtuális illúziót, mindössze egy zöld háttér és egy számítógép segítségével ugyanannyira, érdekes is. Emlékszem, hogy amikor az első ilyen jellegű munkámon voltam túl és megmutatták a végeredményt, egyszerűen magam sem hittem el, hogy hogyan lehet ennyire élethűen megszerkeszteni egy adott videót. Amikor másodszorra is visszanéztem szinte azon kaptam magam, hogy magam is elhiszem, hogy igazából nem egy greenbox előtt mászkáltam egész nap,, hanem valóságosan New Yorkban voltam és ott történt a forgatás. Egészen megdöbbentő élmény volt az, hogy úgy éreztem, hogy a virtuális valóság képes még engem is teljesen összezavarni. De egyszerűen az teljességgel vitathatatlan, hogy rendkívül professzionális és valósághű végeredményt fogunk kapni. Úgyhogy amennyiben ez az egész virtuális valóság és illúziók világa valakit foglalkoztatna annak feltétlen ajánlom, hogy próbálja ki a greenbox stúdiót, mert garantáltan fantasztikus eredményt és örök életre szóló élményt fog nyújtani.