A határautó bérlésének feltételei, avagy kiváló opciók tárháza

Úgy gondolom elég nagy probléma, hogy hazánkba nem igazán tartják opciónak az autóbérlést, mint hosszabb távú alternatívát, pedig érdemes lenne ezen is komolyabban elgondolkozni, hiszen külföldön nem csupán a autókölcsönzésnek de a a hosszabb távú határautó kölcsönzésnek is van egyfajta feelingje, mondhatni kultúrája és őszintén remélem, hogy előbb-utóbb majd a hazánkba is rá kapnak arra, hogy mennyivel egyszerűbb így az élet.

Az autóbérlés, mint hosszabb távú alternatíva nem igazán fordul meg sokak fejében, hiszen úgy gondolják, hogy az autókölcsönzés egy egyszeri alternatíva, amit hosszútávon nem is lehet, vagy ha lehet is abszolút nem éri meg igénybe venni. Hiszen az átlag ember úgy gondolja, hogy határautó bérlés lehetősége mindössze pár napra esetleg pár alkalomra szól, miközben ez abszolút nem így van, ugyanis lehetőség van akár fél évre is kikölcsönözni egy adott járművet méghozzá egészen barátságos és abszolút megfizethető kereteken belül. A határautó kölcsönzés tekintetében, fontos megemlíteni azt, hogy a legtöbb esetben a benzin ára benne van a kölcsönzés árában, így erre a ,,teherre” nem kell külön számítanunk, sőt tovább mennék ugyanis az olyasfajta rutin szervizek és a kisebb sérülések (karcolások, műhiba, rutin szervíz) is mind benne van a kölcsönzés árában. Mindent összegezve anyagilag egészen jól, sőt bizonyos szempontból sokkalta jobban lehet kijönni akár több hónapos autó kölcsönzés lehetőségével is, mint egyéb más jellegű alternatívával.

Milyen okiratok szükségesek a határautó igénybevételéhez, avagy a kölcsönzés feltételei?

Alapvetően nyilván az első és legfontosabb az abszolút a jogosítvány, emellett a betöltött 21. életév. Továbbá a kölcsönzéshez való abszolút elengedhetetlen feltétel, hogy nálunk legyenek a következő dokumentumok: minimum B kategóriás jogosítvány, személyi igazolvány illetve a kaució természetesen egyedi megállapodás alapján. Amennyiben ezeket a feltételeket teljesítettük, magánszemélyként azonnal igénybe vehetjük az adott opciót.

Amennyiben cégen keresztül kívánunk kölcsönözni a következő feltételeknek szükséges megfelelnünk: egy cégkivonat, viszont itt fontos tudni, hogy ez nem lehet 3 hónapnál régebbi, aláírási címpéldány, bélyegző, Aláíró személy személyes okmányai a magánszemély bérlőnél részletezettek szerint, az aláíró személy személyes okmányai illetve, a cégtől meghatalmazás. Amennyiben ezek megvannak és nem találtak semmi problémát a papírokban, akkor azonnal megtörténhet a céges autókölcsönzés is, minden akadály nélkül. Amennyiben valakit bővebben érdekelnének az árak kifejezetten egy-egy előre kiszemelt autóra fókuszálva, az látogasson el a http://hatarauto.hu/ weboldalára és böngésszen az adott lehetőségek között. Ugyanis az árak és a feltételek tudatában már egészen biztos vagyok benne, hogy talál olyan autót, mely megfelel az igényeinek mind rövid, mind hosszútávon és akár talál olyan alternatívát is, mely nem csak átmenetileg, hanem hosszútávon is nyújt egyfajta lehetőséget arra, hogy esetleg egy adott járművet kölcsönözzünk akár hosszabb ideig is.

A  határautó árak, avagy mennyibe kerül egy autó kölcsönzése valójában?

A határautó autóbérlést árak tekintetében megvizsgálni igazán érdekes téma és úgy hiszem annál szükségesebb, hiszen annyi tévhit épült köré, hogy éppen itt az ideje ezeket mind lerombolni. Talán pontosan ezért is az egyik legérdekesebb folyamat, ugyanis a legtöbb téves elképzelés itt halmozódott fel az egész procedúrát érintően, mivel minden érdeklődő, aki nem jár utána a határautó bérlésnek valamilyen módon teljesen tévútra terelődik, és abszolút azt hiszi, hogy ez egy szörnyen drága folyamat, mely abszolút megfizethetetlen az átlagembernek. Ez egy hatalmas tévhit, ugyanis valójában közel sem annyira drága az határautó bérlés, mint amennyire gondoljuk, sőt hosszú távon igazán megéri ezt az opciót választani. Az autóbérlés árak attól függően változnak, hogy az adott autó milyen jellegű (személygépkocsi, kisteherautó stb.) illetve nyilvánvalóan attól is függ, hogy mennyi időre kívánjuk igénybe venni az adott alternatívát. Itt érdemes megemlíteni, hogy míg ha 1-3 napig vesszük igénybe az autót, akkor a naponkénti ár olyan 5000- 15.000 között mozog, míg ha hosszabb távra kívánjuk igénybe venni a járművet, akkor már csak 3000-13.000 között mozoghat a napi kölcsönzési díj, melybe még mindig bele tartozik a benzin pénz, szóval ez egy egészen barátságos alternatíva. Fontos tudni, hogy ez az ár tartalmazza a benzint és minden felmerülő költséget, ezalatt az esetlegesen adódó szervizeltetést is értem.