Milyen volt a kisteherautó bérlés kiállításhoz?

A kisteherautó bérlés virágkötőként nem az a mindennapos dolog, amihez értenék, és amiben sokat lenne részem. Mivel általában nincsen nagyobb rakomány, vagy ha van is, azt nekem hozzák csak, és nem én szállítom, ezért a kisteherautó bérlés számomra egy szinte teljesen új élmény volt. Magánokokból már ugyanis volt rá okunk, hogy intézzük a dolgot, azt azonban nem kifejezetten én intéztem, hanem egy családtag, így csak láttam a járművet meg pakoltam rá, a kisteherautó bérléshez azonban túl sok közöm nem volt. Most azonban rám szakadt ennek az ügyintézése is, viszont kellemesen csalódtam, be kell valljam. Egyáltalán nem volt olyan problémás a dolog, mint azt hittem először, és végül minden úgy alakult, ahogy akartam. Hogy másoknak se legyen ilyen gondja már, ezért elmesélem egy kicsit részletesebben is a dolgot, hogy mi mindenre fel nem kell az embernek készülnie egy egyszerű kis virágkötőként is. Vágjunk is bele tehát a történetbe, hogy hogyan kerültem én végül egy virágkiállításra az ország másik felén. 

kisteherautó bérlés1_3

A kisteherautó bérlés előtt

Tehát egy egyszerű virágkötő vagyok, aki néhány éve már azért a szakmában van, azonban nem nagyon nőttem ki magam, ebben csak egy-két embernek van igazi üzlet. Ami azt illeti, én jól el is vagyok, néhány környező városban ismernek, és sokan az interneten is megveszik a munkáim, ugyanis nem csak konkrétan növényekkel foglalkozom, hanem ehhez kapcsolódóan kisebb díszek, kiegészítőket is készítek. Nagyon érdekes például a fa törzséből vágott lapokkal dolgozni, egyszerre kapcsolódik is a szakmámhoz, de azért tart egy kis távolságot is tőle, hiszen nem élő vagy frissen nyílt virágokról van itt szó, hanem egy élettelen fadarabról. Ez azonban olyan mint egy mini kis világ, egy alap, amire bármit fel lehet építeni. Most nemrég volt például karácsony, ilyenkor karácsonyi dekorációt használok, amit sokan visznek is, remek dísz lehet a konyhaasztalon vagy éppen egy ablakpárkányon is. Előnye, hogy természetes alap, jól mutat mindenféle díszítés nélkül is az a rész, és olcsóbb is, mint a mesterséges anyagok nagy része. 

A kisteherautó bérlésre aztán azért került sor, csak hogy visszatérjek az eredeti témánkhoz, mert kicsit úgy tűnik, jobban is elterjedt a nevem, mint azt korábban hittem. Így tehát meglepő módon ugyan, de kaptam egy meghívást Sopronba egy virágkiállításra. Ami hadd ne mondjam, gyakorlatilag az ország másik fele, ami kicsit megnehezítette a dolgomat. Eleinte nagyon lelkes voltam, hiszen örültem az elismerésnek, és annak is, hogy még többen megismerhetik a munkámat, nem csak a díszeket, de a virágkötői képességeimet is. Aztán elkezdtem a konkrétumokon gondolkozni, és egy kicsit elbizonytalanodtam már az első percekben, hiszen hogyan is tudnám én mindezt megoldani? Elő kellett készítenem a kiállítás anyagát, mindent néhány hét alatt össze kellett hoznom. És persze maga az „alkotás” az csak néhány nappal előtte készülhetett el, mert ez egy ideiglenes művészet a legtöbb esetben, ami néhány nappal később a kukában végzi, úgyhogy nehézkes volt az ügy. Ott volt még a szállítás is, a legnagyobb félelmem, aztán a kisteherautó bérlés miatt végül mégis belevágtam ebbe a kalandba. 

A kisteherautó bérlésről részletesebben

A kisteherautó bérlés folyamata nagyon gyorsan ment, gyorsan kerestem egy közeli kölcsönzőt, ahol voltak nagyobb járművek is, és már az interneten találtam egy olyan teherautót, amiben elfértek a virágaim és biztonságosan tudtam őket szállítani, úgyhogy fel is hívtam a céget, szerencsére éppen szabad volt a jármű a megfelelő időpontban. Hirtelen nem is tudtam, hogy hány napra béreljek, azonban már a telefonban is tudtak segíteni, végül három nap mellett döntöttünk, mikor felvázoltam a helyzetemet. Így meg is tudták nézni, hogy a jármű rendelkezik-e a megfelelő matricákkal és minden aprósággal, ami a messzi úthoz kell majd, de azért még belföldön maradva. 

kisteherautó bérlés1_2

Mikor eljött a nagy nap, elmentem a céghez, vittem magammal az unokaöcsémet is, aki szerencsére fuvaros, és tud nagyobb járműveket is vezetni, én soha nem mernék saját magam egy nagyobb géppel közlekedni, úgyhogy nagyon jól jött a segítsége, és így tudtunk a bérléshez kocsival menni, aztán szétváltunk, letettük a házamnál a személyautót, és folytattuk az utunkat a kiállításra, de persze csak miután mindent felpakoltunk. 

Ajánlom-e a kisteherautó bérlést? 

A válaszom az, hogy igen, mindenkinek ajánlani tudom ezt a kényelmes lehetőséget, ami a legtöbb szállítási problémánkra megoldásul szolgálhat. Kényelmesen megoldottunk mi is mindent, kedvesek és segítőkészek voltak a kölcsönzőnél, amit be is linkeltem, mert én is bérelnék innen legközelebb is (akár személyautót is), hátha valaki a közelben lakik, és nekik is lehetőségük van ezzel a céggel kötni a szerződést. Úgyhogy, számomra ez egy új élmény volt, de egyszerűen és gyorsan meg tudtuk oldani, a méretet és a helyet is könnyű volt kiválasztani, hála a felkészült honlapnak, nem érdemes tehát kihagyni a lehetőséget, hogyha valaki még hezitálna a bérléssel kapcsolatban.